Fredag, 06 august 2021

 Hvordan laver jeg en trykklar PDF?

For at vi kan beskære dine tryksager optimalt, er det vigtigt, at du laver dine filer rigtigt fra starten. Til højre kan du se en illustration. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid meget velkommen til at ringe til os.

 

3 mm. til beskæring

Tillæg altid 3 mm ekstra på hver side af tryksagen, hele vejen rundt om den endelige størrelse.

(Se illustrationen) Princippet er det samme, om det er A4, A3 eller et helt tredje format.

 

CMYK

Sørg for at din tryksag altid ligger i CMYK farver og ikke RGB farver. Både i offset- og i digitaltryk trykkes i cmyk farver. Det betyder at din tryksag kan komme til at se anderledes ud i farverne, hvis ikke dette overholdes.

 

PANTONE

Indeholder din tryksag en Pantone farve, beder vi dig gøre os opmærksomme på dette. Så vi kan ramme den nøjagtige farve. Simpelt, skriv farve-værdien med i din bestlling.

 

Skæremærker

Skæremærker er altid en god ide, men sørg for at de ligger mellem det endelige format og de 3 mm der er lagt til (ligesom på illustrationen).

 

Filformat og opløsning

Det er muligt at levere tryksager i pdf, eps, ai, psd, indd, tiff og jpeg. Wordfiler (.doc) er også muligt, men kræver lidt mere håndtering. Billeder indsat i word mister kvaliteten, så venligst vedhæft billederne seperart.

Vi anbefaler altid 300 dpi billeder for det bedste resultat. Skal du have trykt storformat plakater eller bannere vil vi anbefale min. 150 dpi.

 

Levering af tryk-klar fil til tryk på stof

Filer til tryk på stofbannere skal gerne leveres med 2 cm til beskæring/linning. Filen skal ligge i CMYK-farver og skal leveres pdf, eps, tiff eller jpeg. Opløsning af de billeder der indgår i filerne, skal ligge i min. 300 dpi for at opnå det bedste resultat.

 

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at ringe til os.